Fontosnak tartom, hogy mindannyian azzá válhassunk, ami számunkra leginkább megfelelő, leginkább boldoggá tesz. Ehhez meg kell találnunk saját céljainkat, és harmóniába kell ezeket hoznunk lehetőségeinkkel. Ebben jó, ha tudnak támogatni bennünket a családtagok, ismerősök, barátok, de sokszor szükség van külső szakmai segítségre a valódi probléma meghatározásához, és a valós megoldáshoz. Az általam alkalmazott módszerek a saját önmegvalósításunkhoz, kiteljesedésünkhöz vezető út felfedezésében segítenek. Mind a tudatos pályaválasztási döntés, mind a karriertervezés, mind pedig a hatékony kommunikáció fontos, hogy úgy érezzük, jó úton haladunk céljaink eléréséhez. Önmagunk minél mélyebb és szerteágazóbb megismerése elengedhetetlenül fontos döntéseink meghozatalához. A pályaorientációs és pályakorrekciós tanácsadás során kérdőívek, célzott segítő beszélgetés, valamint szükség esetén néhány művészetterápiás eszköz használatának együttes bevonásával jutunk el a döntés meghozatalához.

Az önmegismerést segítő foglalkozásokon a művészetterápia eszköztárát használom. Ez a módszer a relaxáció, a zene, az irodalom és a képzőművészet bevonásával segíti a személyiség fejlődését. Oldja az olyan feszültségeket, melyek a múltban gyökereznek, és hátráltatják az egyén fejlődését. Ezzel a módszerrel az élet számos területén (párkapcsolati, családi, munkahelyi, iskolai…) adódó, sokszor elnyomott problémánk tudatosítható.

Mindannyiunk életében előfordulnak hullámvölgyek – valakinél rövidebb, valakinél hosszabb ideig – , de a nehézségek által megerősödhetünk, hasznunkra fordíthatjuk azokat, ha szembenézünk velük, és aktív szerepet vállalunk megoldásukban. E. Erikson szerint minden fejlődési ugrást krízis előz meg. Ha sikerül megoldanunk ezt a krízist, győztesen jövünk ki, s egy sokkal érettebb ember folytathatja útját az önmegvalósítás felé. Tehát “csak” annyi a dolgunk, hogy jól oldjuk meg személyiségfejlődésünk során az aktuális kríziseinket…

A foglalkozások alatt nyugodt, békés légkörben van idő saját belső világunk megismerésére és elfogadására. Ezzel hozzájárulhatunk, hogy másokat is jobban megérthessünk és elfogadhassunk. Ezeken az alkalmakon nem leszünk a teljesítmény és az idő rabságában.

Mindenkinek magának kell az utat megtalálnia, de segítőre nagyon sokszor van szükség. A jelenre és a jövőre koncentrálunk, de van múltunk  is…

Mind szakmai, mind emberi hozzáállásommal igyekszem segíteni a hozzám fordulókat valós problémájuk megfogalmazásában, céljaik egyénre szabott kitűzésében és megvalósításában.